#6 Combineren

Podcast aflevering #6 over het combineren van werk als creatieve ondernemer. Dit is tevens de laatste podcast alweer van de reeks: luister ook afleveringen 1 t/m 5.

Read More
Thorsten Blokzijl
Innovate Arnhem: wat is innovatie?

Op zaterdag 6 oktober waren Cultuurmij Oost en CultuurCollege te gast op Innovate Arnhem. Jelko Arts en Lotte Lentes gingen met bezoekers in gesprek over wat innovatie voor hen betekent en maakten een live-verslag van de dag in woord en beeld.

Read More
Thorsten Blokzijl
Sollicitatietraining: presenteer de beste versie van jezelf

Een sollicitatiegesprek is een korte, eenmalige kans die je niet kunt overdoen en die enorme impact kan hebben op je levensloop,’ zegt communicatietrainer Jeroen de Blij. Op 13 en 19 december geeft hij bij CultuurCollege een sollicitatietraining. Tijdens de trainingsmiddag leer je bewust te worden van je gedrag en gewoontes, zodat je de beste versie van jezelf kunt laten zien in spannende situaties.

Read More
De balans: één jaar Expeditie Nederlands

Begin dit schooljaar zijn mijn collega Rutger Cornelissen en ik vol ambitie begonnen aan Expeditie Nederlands. Ons doel: het vak Nederlands op een vernieuwende manier aanbieden aan havo 3. Ineerdere blogs heb je de progressie kunnen lezen. In deze blog kijk ik terug aan de hand van de doelen die we onszelf vooraf hebben gesteld. Hoe was het om op een andere manier les te geven? Wat ging goed en wat is voor verbetering vatbaar? Wat vinden de leerlingen en hun ouders ervan? En krijgt dit jaar een vervolg?

Read More
Waarom filosoferen belangrijk is voor de ontwikkeling van een kind

Op 30 mei gaat bij CultuurCollege de training Leren filosoferen met kinderen van startDaarin leer je als docent, ouder of kunstenaar hoe je kinderen kunt uitdagen om zélf op onderzoek uit te gaan, door met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen waar geen eenduidig antwoord op bestaat. Docent Ingrid van Aert: ‘Om te filosoferen heb je de openheid en durf om bij jezelf naar binnen te kijken. Daarmee gaan we in deze training oefenen.’

Read More
Expeditie Nederlands: een half jaar verder

Zoals je in mijn vorige twee blogs op CultuurCollege hebt kunnen lezen, zijn Rutger Cornelissen en ik dit schooljaar op het Candea College in havo 3 begonnen met Expeditie Nederlands. In deze animatie zie je dat we onszelf onder andere het doel gesteld hebben om meer met projectonderwijs te doen. We vinden het een groot voordeel dat tijdens deze projecten verschillende vaardigheden worden gecombineerd. We hebben de afgelopen maanden maar liefst drie projecten gedaan, namelijk Project ‘Onderzoek’, ‘Fictie’ en ‘Nederlandstalige Muziek’.

Read More