Innovate Arnhem: wat is innovatie?

Op zaterdag 6 oktober waren Cultuurmij Oost en CultuurCollege te gast op Innovate Arnhem, waar ruim 150 deelnemers uit de kunst, techniek en wetenschap lieten zien hoe de uitdagingen van vandaag en morgen aan te pakken. Jelko Arts en Lotte Lentes gingen met bezoekers in gesprek over wat innovatie voor hen betekent en maakten een live-verslag van de dag in woord en beeld.


 
01web.jpg
 
02web.jpg
 
Innovatie is voor mij het vieren van nieuwe verbindingen of het blootleggen van verbindingen die er al lagen. Het is zoeken naar combinaties die niet per se voor de hand liggen, zoals kunst en wetenschap of muziek en techniek. Die combinaties zorgen voor nieuwe manieren om naar de wereld te kijken.
— Cassandra, theatraal performer muziektheater
 
 
04web.jpg
 
Je leert van het hebben van voorbeelden, van tegen iemand opkijken. Voordat je begint aan tienduizend uur oefenen is het waardevol eerst tienduizend uur af te kijken bij mensen die je voorgingen of die je inspirerend vindt. Vaststellen hoe het niet moet kan trouwens ook heel nuttig zijn.
— Haro, bioloog & beeldend kunstenaar
 
05web.jpg
 
06web.jpg
 
De beste ideeën zijn eenvoudige ideeën die de balans houden tussen creativiteit en noodzaak. Je moet vrij genoeg durven zijn om na te kunnen denken over dingen die voor anderen nog onvoorstelbaar zijn, maar tegelijkertijd de behoeften van de klant voor ogen blijven houden. Zonder gebruikers geen innovatie.
— Evelien, data-analist
 
10web.jpg
 
07web.jpg
 
Dat je heel veel gekke dingen verzint en daar dan heel lang over nadenkt.
— Jasper, 8 jaar
 
08web.jpg
 
09web.jpg
 
Thorsten Blokzijl