Een tentoonstelling maken: hoe doe je dat?

cultuurcollege_een_tentoonstelling_maken.jpg

Tijdens deze cursus komt het hele proces van het maken van een tentoonstelling in vogelvlucht aan bod: het eerste idee, het formuleren van doelgroepen, de organisatorische en financiële randvoorwaarden, het uitwerken van het concept en een verhaallijn, de ruimtelijke indeling en vormgeving, de planning en begroting.

Programma in één oogopslag:

  • Datum: woensdag 16 oktober 2019

    er volgt spoedig een nieuwe datum voor het voorjaar van 2020

  • Tijd: 10.00 tot 17.00 uur

  • Locatie: Rozet Arnhem

  • Prijs: €195 (exclusief 21% btw)

  • Trainer: Franjola van Hellemond

In deze cursus bespreken we diverse aspecten van presentatietechnieken, met name verlichting, panelen en andere informatiedragers, inhoud en vormgeving van museumteksten en gebruik van audiovisuele en ICT-middelen. Ook komt aan bod hoe je vitrines professioneel en visueel aantrekkelijk in kunt richten met eenvoudige middelen en materialen. In de middag maken we een tentoonstellingsanalyse, waarbij we ook het inrichten van vitrines meenemen en is er ruimte voor vragen en uitwisseling. 

Wat kun je na het volgen van deze cursus?

Na de cursus heb je inzicht in het gehele proces van het maken van een tentoonstelling, van concept tot uitvoering. Je hebt geleerd hoe je met eenvoudige middelen een tentoonstelling en vitrine aantrekkelijk kunt inrichten.

De doelgroep van deze cursus?

Museummedewerkers die regelmatig tentoonstellingen maken en vitrines inrichten of dat in de toekomst willen gaan doen in een klein of middelgroot museum.