Scholingsaanbod Ieders Museum - training Gastvrijheid

ieders-museum-1-752x440.png
 

Met het project Ieders Museum zet Erfgoed Gelderland zich in musea toegankelijker te maken voor nieuwe of moeilijk bereikbare publieksgroepen. Dat vergt kennis en andere manieren van kijken. Daarom steunt Ieders Museum vanaf 2018 scholingsaanvragen van musea op het gebied van publieksbegeleiding. CultuurCollege verzorgt een breed en actueel scholingsaanbod speciaal voor museumpersoneel, rondleiders en vrijwilligers en brengt zo diverse musea met een vergelijkbare leervraag bij elkaar, met als doel het museum toegankelijk te maken voor iedereen.

Gelderse musea kunnen bovendien kosteloos aan onderstaande trainingen deelnemen! Meld jezelf en/of je collega's snel aan! Per museum mogen 2 deelnemers per training meedoen. Bij meer belangstelling binnen een museum worden de aanmeldingen op een wachtlijst gezet en als er nog plaats is alsnog geplaatst. 

Ben je werkzaam buiten de provincie Gelderland en wil je toch deelnemen? Neem contact met ons op via jolandakosman@cultuurcollege.nl

vrtb.jpg

training Gastvrijheid

In de training Gastvrijheid bespreken we wat eigenlijk bedoeld wordt met gastvrijheid. Wanneer wordt een organisatie als gastvrij ervaren? Wat verwachten de bezoekers en kan het museum aan die verwachting voldoen? We kijken naar de organisatie, het gebouw en ons eigen gedrag.

Gastvrijheid gaat over communicatie. Hoe kunnen we zo communiceren dat de gasten zich welkom voelen? Waar hebben we wel/geen invloed op? Welke situaties komen we tegen? En hoe gaan we daarmee om?

We behandelen kort wat theorie en gaan dan over tot de praktijk. Dit betekent dat we aan de hand van alledaagse situaties het onderwerp gastvrijheid bespreken. Om het geheel interactief te houden, zal in groepsverband ook wat worden geoefend met de materie.

Wanneer: woensdag 2 oktober 2019 van 9.30 tot 12.30 uur

Waar: Afrika Museum in Berg en Dal

Voor wie: In eerste instantie richten we ons op gastvrouwen en -heren, baliemedewerkers, rondleiders en hun coördinatoren. Omdat gastvrijheid de hele organisatie aangaat, is de training ook voor de andere medewerkers van musea interessant.

Docent: Inke Camphens

Maximaal aantal deelnemers: 20 vol = vol
Prijs: kosteloos voor Gelderse musea.

 
 
wijwerkensamenmet.png