Scholingsaanbod Ieders Museum - cursus Van Rondleiden naar Begeleiden

ieders-museum-1-752x440.png
 

Met het project Ieders Museum zet Erfgoed Gelderland zich in musea toegankelijker te maken voor nieuwe of moeilijk bereikbare publieksgroepen. Dat vergt kennis en andere manieren van kijken. Daarom steunt Ieders Museum vanaf 2018 scholingsaanvragen van musea op het gebied van publieksbegeleiding. CultuurCollege verzorgt een breed en actueel scholingsaanbod speciaal voor museumpersoneel, rondleiders en vrijwilligers en brengt zo diverse musea met een vergelijkbare leervraag bij elkaar, met als doel het museum toegankelijk te maken voor iedereen.

Gelderse musea kunnen bovendien kosteloos aan onderstaande trainingen deelnemen! Meld jezelf en/of je collega's snel aan! Per museum mogen 2 deelnemers per training meedoen. Bij meer belangstelling binnen een museum worden de aanmeldingen op een wachtlijst gezet en als er nog plaats is alsnog geplaatst. 

Ben je werkzaam buiten de provincie Gelderland en wil je toch deelnemen? Neem contact met ons op via jolandakosman@cultuurcollege.nl

vrtb.jpg

Van rondleiden naar begeleiden

Hoe breng je jouw passie voor erfgoed en kunst over op de kinderen die je begeleidt? In de training Van rondleiden naar begeleiden leer je alles over de didactische vaardigheden die nodig zijn om een groep schoolkinderen alles uit hun museumbezoek te laten halen. Op basis van voorbeelden uit de praktijk ga je aan de slag met je eigen begeleidingsstijl en nieuwe werkvormen die je direct kunt inzetten in de praktijk. Deze training is een van onze succesnummers en organiseren wij al enkele jaren. 

Wanneer: 6 mei, 13 mei, 20 mei 17 juni 10.00 tot 13.00 uur

Waar: Rozet in Arnhem

Voor wie: (vrijwillige) begeleiders en educatoren

Docent: Jolijn Rietbergen
Maximaal aantal deelnemers: 15 vol = vol
Prijs: kosteloos voor Gelderse musea.

 
 
wijwerkensamenmet.png