Van Rondleiden naar Begeleiden (volwassenen)

cultuurcollege_van_rondleiden_naar_begeleiden_volwassenen.jpg

In deze cursus Van Rondleiden naar Begeleiden leer je je passie voor erfgoed beter over te brengen op volwassenen. Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: competenties, houding, attitude, interactief begeleiden, vragen stellen en gastvrijheid en leer je verhalen vertellen op een nieuwe manier. Na de cursus ben je in staat om vanuit een nieuwe, frisse aanpak bezoekers te begeleiden in het museum.  

Interactieve rondleidingen

Als rondleider ben je geneigd om meteen naar de inhoud te gaan, en te vertellen. Maar is dat waar de bezoeker behoefte aan heeft? Wat wil de bezoeker en hoe kun je dat peilen? Hoe kun je zien of de bezoeker nog wel betrokken is en kun je dat stimuleren? Hoe doseer je? Alle aspecten van rondleiden komen aan bod. Aan de hand van theorie en de eigen praktijk.

Programma

De cursus bestaat uit 2 dagdelen van 3 uur en vindt plaats op locatie in het museum.

Dagdeel 1: We hebben het tijdens de eerste cursusdag over interactief rondleiden, behoeftes van de bezoeker, gastvrijheid, vragen stellen en verhalen vertellen.

Dagdeel 2: Tijdens het tweede dagdeel wordt er na een kort theoretisch gedeelte overgegaan naar de praktijk. De cursisten presenteren dat wat ze hebben voorbereid: een stukje rondleiding van 5 minuten. Aan de hand van de theorie gaan we kijken of we bestaande vormen van rondleiden kunnen aanpassen en bijschaven waar nodig. Daarbij reflecteren we op elkaar en leer je ook op jezelf te reflecteren. We wisselen uit, delen, leren en doen, waardoor de cursist voldoende instrumenten in handen krijgt om met een nieuwe aanpak te werk te gaan.

 
 Maud Heldens Trainer culturele instellingen

Maud Heldens
Trainer culturele instellingen

 

Offerte

Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via onderstaande knop. Voor meer informatie kun je ons bereiken via info@cultuurcollege.nl of via 026 351 47 11.

Prijs

Voor een training in Gelderland met een maximum van 15 deelnemers vragen wij 1815,- incl. BTW.