Werkplaats muziek in de klas

Vooraankondiging: In het najaar van 2018 organiseert CultuurCollege de training Werkplaats muziek in de klas voor kunstvakdocenten, werkzaam als zzp'er en/of verbonden aan een muziekschool of centrum voor de kunsten. Een bijscholing in het werken met groepen kinderen. Onze bevlogen trainers leren je creatieve componenten toevoegen, over de dynamiek van groepen en wat er komt kijken bij lesgeven in een schoolsetting. Iedereen is het eens: Méér Muziek in de Klas!

Read More
Thorsten Blokzijl
Kickstart your music marketing

In één dag de marketingkennis die je nodig hebt om je carrière een boost te geven. Hoe verdien ik met muziek mijn geld, ook als ik niet doorbreek of door wil breken? Hoe onderscheid ik me van alle andere muzikanten in mijn genre? Hoe val ik op bij boekingskantoren, op Plugify.com en verder online?Hoe krijg ik beter betaald voor mijn optredens? De antwoorden krijg je in deze training!

Read More
Stop met aardig zijn!

Stop met aardig zijn! Een workshop voor mensen die willen werken aan een meer assertieve houding. Je wilt graag dat de mensen met wie je werkt je aardig vinden. Je vindt het lastig om 'nee' te zeggen, voor je eigen mening uit te komen of iemand op iets aan te spreken. Conflicten mijdt je liever, of je geeft makkelijk toe aan de eisen van een ander. Je vindt het lastig je eigen behoeftes kenbaar te maken.

Read More
Art Based Learning

Wanneer zie je iemand echt langere tijd naar een kunstwerk kijken? Laat staan dat je het een groep leerlingen ziet doen. Met de methodiek Art Based Learning (ABL) ontwikkeld door dr. Jeroen Lutters lukt dit prima, mensen verdiepen zich als vanzelf in een kunstwerk. CultuurCollege biedt in samenwerking met ArtEZ hogeschool voor de kunsten deze methodiek aan in de vorm van blended learning. Dit wil zeggen: een mix van e-learning én fysieke bijeenkomsten bij museum Collectie de Groen en bij ArtEZ

Read More
Vrijwilligersmanagement

In veel culturele organisaties zijn vrijwilligers onmisbaar voor het uitvoeren van de belangrijkste taken. Zonder hun inzet komt het balierooster niet rond, is er geen rondleiding langs de expositie en kunnen de films niet worden vertoond. In deze training krijg je concrete handvatten voor een optimale  vrijwilligersorganisatie en gemotiveerde medewerkers die zich graag voor jouw organisatie willen inzetten.

Read More
De introverte professional

Ben jij bedachtzaam, sta je niet graag in het middelpunt van de belangstelling, en heb je moeite met small talk? Kun je juist goed luisteren, observeren en analyseren? Ben je een kritische denker maar vind je het lastig om stante pede je mening te geven? Krijg jij energie van het ontwikkelen van ideeën en kun je goed alleen zijn? Dan ben je zeer waarschijnlijk een introvert persoon. 

Read More
Anders leren kijken

Deze korte training past goed in het programma Cultuureducatie met Kwaliteit 2017-2020. Een korte, praktische en inspirerende training voor leerkrachten in het basisonderwijs, gericht op het verbeteren van een creatief leerklimaat. Leer anders kijken en durf je het anders aan te pakken. 

Read More
Coaching Creatieve Ondernemers

Vaak hebben creatief denkers zelf niet in de gaten hoe waardevol en kansrijk hun ideeën zijn. Lily van Engen ondersteunt hen bij het benutten van die kansen. Lily van Engen voert namens CultuurCollege coachingsgesprekken met creatief ondernemers, startend of ervaren. Ooit actief als coach in het traject Ik Start Smart van de Kamer van Koophandel, nu ook via CultuurCollege.

Read More