Anders leren kijken

cultuurcollege_anderskijken.PNG
 

Durf het anders aan te pakken

 Een korte, praktische en inspirerende training voor leerkrachten in het basisonderwijs, gericht op het verbeteren van een creatief leerklimaat. Leer anders kijken en durf het anders aan te pakken. 
Deze korte training past goed in het programma Cultuureducatie met Kwaliteit 2017-2020.

In één oogopslag

 
  • Locatie: eigen school of in overleg op een andere locatie
  • Aantal deelnemers: 10 tot 18 deelnemers. Ander aantal in overleg
  • Tijdsinvestering: de training duurt 3,5 uur. De deelnemers hebben geen voorbereiding nodig, wel vragen wij de opdrachtgever om portretfoto's aan te leveren van de deelnemers
  • Trainer: Ingrid van Aert
  • Kosten: wij maken vrijblijvend een offerte voor je!
Trainer Ingrid van Aert

Trainer Ingrid van Aert

 


Praktisch

De leerkrachten krijgen in het eerste gedeelte van de training kleine en eenvoudige tekenopdrachten. Het aanvankelijk ʻniet kunnenʼ ontwikkelt zich razendsnel in ʻnieuwe mogelijkhedenʼ. Met deze opdrachten ervaren de leerkrachten waar creativiteit werkelijk over gaat en wat zij nodig hebben om de creativiteit van hun leerlingen goed te kunnen begeleiden. Zij ervaren wat er kan gebeuren wanneer ze onwetend durven te zijn en een proces in duiken zonder resultaat voor ogen te hebben.

Theoretisch

De opgedane ervaring wordt meteen verdiept in het tweede gedeelte aan de hand van pakkende voorbeelden. We gaan niet kijken naar een methode maar naar de leerkracht zelf. Wat kan hij of zij zelf de volgende dag al veranderen? Wat is het verschil tussen vaardigheden en creativiteit? Wat levert procesgericht werken jou op? Ben je je bewust van jouw blik op creativiteit? Waarom is het juist nú noodzakelijk om ruimte te maken voor creativiteit?

cultuurcollege_anders leren kijken.PNG

Doel en opbrengst training

Met deze training is een team in staat om meteen de andere dag aan de slag te gaan met het verbeteren van het creatieve leerklimaat op hun school. De gezamenlijke ervaring zal de leerkrachten meer verbinden in deze ontwikkeling. De kracht van deze training zit in de haalbaarheid voor iedere leerkracht. Er is geen nieuwe leermethode nodig. De opgedane ervaring en kennis zijn voor iedere leerkracht meteen inzetbaar. De pdf van de powerpoint wordt achteraf digitaal naar iedere deelnemer toegestuurd.

GOED OM TE VOLGEN WANNEER...

... een ICCʼer meer draagvlak zoekt binnen haar/zijn team voor cultuureducatie op school. Wanneer een school scholing zoekt voor 21th vaardigheden en creativiteit. Wanneer er op een school een nieuwe impuls gezocht wordt voor veranderingstrajecten. Als teambuilding om de samenwerking binnen het team te versterken.

Offerte

Mocht je interesse hebben, dan sturen wij je graag vrijblijvend een offerte toe. Je kunt je gegevens achterlaten via de onderstaande button ‘Offerte aanvragen’. Voor meer informatie kun je ons bereiken via info@cultuurcollege.nl of via 026 351 47 11.