CLOCK: Certificering voor autodidacte kunstprofessionals

 

Certificeren via CLOCK, dé non-formele leerweg voor culturele ondernemers, organisaties en autodidacte kunstprofessionals.

Wat is CLOCK?

Een online tool voor culturele ondernemers, organisaties en autodidacte kunstprofessionals die in de praktijk opgebouwde vaardigheden opslaat, aantoont en structureert in een portfolio voor certificering.

Doe mee met CLOCK!

cultuurcollege_clock_danseres.JPG

CLOCK is een instrument waarmee autodidacte kunstprofessionals hun kennis, vaardigheden, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid inzichtelijk maken. Je bouwt online met CLOCK je portfolio op en geeft daarmee anderen inzicht in je professioneel niveau. Met CLOCK kunnen autodidacte kunstprofessionals, die in de creatieve industrie en culturele sector docent, coach, trainer of ondernemer  zijn , werken aan erkenning van deze praktijkkennis.

Via CLOCK kun je opgaan voor Europese certificering via het SCQF (Scottish Qualification Framework). Met CLOCK maak je deel uit van een internationaal netwerk.

Binnenkort: gratis informatiebijeenkomst

Woensdag 6 juni 2018
9.30 uur inloop 10.00-11.30 uur

LKCA, Kromme Nieuwegracht 66, Utrecht

Tijdens deze bijeenkomst word je geïnformeerd over CLOCK:

  • Wat is het en voor wie?

  • Wat kun je ermee en wat levert het je op?

  • Wat kost deelname aan een CLOCK-traject en hoe lang duurt het?

We introduceren het online instrument en gaan ermee aan de slag:

  • Hoe bouw je een portfolio op?

  • Hoe stel je een reflectieverslag op?

  • Wat houdt een professionele dialoog met peer reviewers in?

Deze bijeenkomst is ten eerste bedoeld voor startende of ervaren autodidacte kunstprofessionals die hun professioneel werkniveau willen kunnen aantonen. Ten tweede zijn werkgevers, ondernemers en overheden in de creatieve industrie en culturele sector welkom.

Heb je minimaal 5 jaar werkervaring opgebouwd aan kennis en vaardigheden, maar mis je een diploma/certificering dat dit onderschrijft? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op woensdag 6 juni bij het LKCA in Utrecht. Toegang is gratis.

 

Voor wie is CLOCK bedoeld?

cultuurcollege_clock_muzikant.JPG

Startende en/of ervaren autodidacte kunstprofessionals, die een certificaat missen dat hun professioneel werkniveau onderschrijft.

Dus:  CLOCK is er voor kunstenaars, creatieve professionals, creatieve ondernemers of bedrijfseigenaren. Bijvoorbeeld  voor een mentor, coach of supervisor in de culturele sector die de ontwikkeling van de persoonlijke en professionele vaardigheden van anderen  ondersteunt.

Ondernemers en werkgevers kunnen CLOCK inzetten om kunstprofessionals aan hen te verbinden. Dan gebruiken zij het als een deskundigheidsbevorderingsinstrument.

 

CLOCK onderscheidt en valideert drie niveaus

• Master
• bachelor hbo
• hoger onderwijs mbo 

De mbo- en hbo-niveaus  zijn Nederlandstalig met ondersteuning van coaches via skype, mail en telefoon. Daarnaast ontmoeten kandidaten elkaar om van elkaar te leren en elkaar te ondersteunen. Het masterniveau is Engelstalig en sluit daarmee perfect aan bij de internationale CLOCK community. Aanmelden gaat  online via de Engelstalige websitewaar je ook je portfolio gaat uploaden.

Saskia Kettelerij (theatermaker) over haar ervaring met het CLOCK-traject. Ze is terecht trots op het behalen van het CLOCK certificaat.

 
 

CLOCK is modulair opgebouwd

Het CLOCK traject duurt vanaf de startdatum  maximaal 2 jaar.

Download onze flyer voor meer informatie. 

 
 
 
 

Redouan Ait Chitt (professioneel breakdanser, dansschooleigenaar) over het najagen van je dromen en hoe een CLOCK certificaat daarbij helpt.

 
 

Meer informatie?

CLOCK wordt in Nederland doorontwikkeld door LKCA, Cultuurmij Oost en Kunstbedrijf Arnhem

Wil je op de hoogte blijven of meer informatie ontvangen over CLOCK? Neem contact op met Maribel Coco Perez, (coach CLOCK Nederland.)