Vrijwilligersmanagement

cultuurcollege_vrijwilligers_vrijwilligersmanagement.jpg

In veel culturele organisaties zijn vrijwilligers onmisbaar voor het uitvoeren van de belangrijkste taken. Zonder hun inzet komt het balierooster niet rond, is er geen rondleiding langs de expositie en kunnen de films niet worden vertoond. In deze training krijg je concrete handvatten voor een optimale  vrijwilligersorganisatie en gemotiveerde medewerkers die zich graag voor jouw organisatie willen inzetten.

IN ÉÉN OOGOPSLAG

Inke Camphens

Inke Camphens

 • Datum: 18 maart 2019 of 20 november 2019

 • Tijd: 09.15 uur - 16.15 uur

 • Locatie: Rozet te Arnhem

 • Prijs: €195 euro (exclusief 21% btw)

 • Trainer: Inke Camphens, Eigenares Linked Cultuurmanagement

Haal het allerbeste uit je vrijwilligersteam

Je werkt in een culturele instelling en bent op regelmatige tijden open voor publiek of organiseert een (meerdaags) evenement waarin het publiek een belangrijke rol speelt. Je bent een museum, een filmhuis of klein theater, een bibliotheek of een cultureel festival en afhankelijk van de inzet van vrijwilligers voor onder andere de kassa, de informatiebalie, de begeleiding van bezoekers, het maken van het programma of de exposities. Sommige van je vrijwilligers dragen grote verantwoordelijkheden en dat betekent dat je als organisatie soms kwetsbaar bent en afhankelijk van deze vrijwillige inzet.
Deze training ondersteunt directie, bestuur en vrijwilligerscoördinator in het opzetten van een praktische organisatie van het vrijwilligersmanagement. De training is zowel geschikt voor organisaties die naast een team van vaste medewerkers vrijwilligers in dienst hebben als voor organisaties die voor 100% op vrijwilligers draaien.

Aan de hand van de 5B-cyclus, bekijken we de verschillende aspecten van vrijwilligerswerk: binnenhalen, begeleiden, behouden, belonen en beëindigen. De wervingscirkel wordt gebruikt om de vrijwilligersgroep te versterken met nieuwe mensen.
— Inke Camphens

Resultaat

 • De samenwerking tussen vrijwilligers en beroepskrachten verbetert door heldere afbakening van taken en verantwoordelijkheden.

 • Je ontwikkelt een plan om nieuwe vrijwilligers te werven.

 • Je krijgt handvatten om de betrokkenheid en motivatie van de medewerkers te vergroten.

 • Je hoort ervaringen van anderen die net als jij met vrijwilligers werken.

 • Je herkent de knelpunten van het werken met vrijwilligers en weet sneller op welke wijze je hier mee om kunt gaan.

 • Je bent bewust van de eigen organisatiecultuur en de invloed die dit heeft op de wijze van werken.

Inschrijven

Wil jij je vrijwilligersmanagement naar het volgende plan tillen met deze training? Schrijf je dan nu in. Mocht je eerst meer informatie willen, bel of mail ons via info@cultuurcollege.nl of 026 3514711.