Juridisch Adviesgesprek

Vroeg of laat komen we allemaal in contact met het recht. Als creatieve professional krijg je te maken met vragen over auteursrechten, octrooirechten, het gebruik van creative commons of overeenkomsten. Dat klinkt ingewikkeld en dat is het meestal ook. Omdat de stap naar grote kantoren voor veel (creatieve) ondernemers groot is, biedt Marloes Roelofs graag een middenweg. Op een laagdrempelige en praktische wijze maak ze een vertaalslag van theorie naar praktijk en help ze je verder op weg.

Read More
GRATIS JURIDISCHE BIJEENKOMSTEN

Meerdere keren in het jaar organiseren wij bijeenkomsten waarin de juridische kant van het creatief ondernemerschap wordt besproken. Het doel van deze bijeenkomsten is om ‘taaie’ juridische stof op een luchtige wijze begrijpelijk te maken. In deze bijeenkomsten wordt nuttige en praktische informatie geboden aan de hand van een actuele casus. De bijeenkomsten zijn laagdrempelig, informatief en uiteraard ook gewoon gezellig.

Read More
Creative Contracts

Maak jij wel eens gebruik van een samenwerkingsovereenkomst, geheimhoudingsverklaring of een licentieovereenkomst? Hanteer je duidelijke algemene voorwaarden? Is het intellectueel eigendom van jouw werk of dienst als maker beschermt? Don't get screwed. In onze juridische contracten staan jouw rechten als creatief ondernemer centraal.

Read More
Business Model Canvas

Weet jij straks hoe jij als zowel kunstenaar èn ondernemer tegelijkertijd in de praktijk gaat werken? Kunst maken, lesgeven en/of producten ontwikkelen? Allemaal vanuit het idee ‘waarde toe te voegen’ voor mensen in de maatschappij.Deze online cursus is gebaseerd op het Business Model Canvas en brengt alle aspecten die te maken hebben met het werken als zelfstandige op een overzichtelijke en visuele manier in beeld.

Read More
De introverte professional

Ben jij bedachtzaam, sta je niet graag in het middelpunt van de belangstelling, en heb je moeite met small talk? Kun je juist goed luisteren, observeren en analyseren? Ben je een kritische denker maar vind je het lastig om stante pede je mening te geven? Krijg jij energie van het ontwikkelen van ideeën en kun je goed alleen zijn? Dan ben je zeer waarschijnlijk een introvert persoon. 

Read More
Dansmethode Unload to Upload

In deze training leer je wat een goede inclusieve danspraktijk inhoudt vanuit verschillende perspectieven in het werkveld, en we besteden aandacht aan het artistieke gedeelte. Van theorie en filosofie naar praktijk en artistiek proces. In de cursus wordt vooral veel aandacht besteed aan voorbeelden uit de praktijk en individuele leerdoelen van de deelnemers/cursisten. We bieden handvatten, trips en tricks voor het werken met een inclusieve groep. 

Read More