Wat te doen tegen copycats? Gratis juridische bijeenkomst

Meerdere keren in het jaar organiseren wij bijeenkomsten waarin de juridische kant van het creatief ondernemerschap wordt besproken. Het doel van deze bijeenkomsten is om ‘taaie’ juridische stof op een luchtige wijze begrijpelijk te maken. In deze bijeenkomsten wordt nuttige en praktische informatie geboden aan de hand van een actuele casus. De bijeenkomsten zijn laagdrempelig, informatief en uiteraard ook gewoon gezellig.

Read More
Juridisch Adviesgesprek

Vroeg of laat komen we allemaal in contact met het recht. Als creatieve professional krijg je te maken met vragen over auteursrechten, octrooirechten, het gebruik van creative commons of overeenkomsten. Dat klinkt ingewikkeld en dat is het meestal ook. Omdat de stap naar grote kantoren voor veel (creatieve) ondernemers groot is, biedt mr. Marloes Roelofs graag een middenweg. Op een laagdrempelige en praktische wijze maak ze een vertaalslag van theorie naar praktijk en help ze je verder op weg.

Read More
Kickstart your music marketing

In één dag de marketingkennis die je nodig hebt om je carrière een boost te geven. Hoe verdien ik met muziek mijn geld, ook als ik niet doorbreek of door wil breken? Hoe onderscheid ik me van alle andere muzikanten in mijn genre? Hoe val ik op bij boekingskantoren, op Plugify.com en verder online?Hoe krijg ik beter betaald voor mijn optredens? De antwoorden krijg je in deze training!

Read More
Stop met aardig zijn!

Een workshop voor mensen die willen werken aan een meer assertieve houding. Je wilt graag dat de mensen met wie je werkt je aardig vinden. Je vindt het lastig om 'nee' te zeggen, voor je eigen mening uit te komen of iemand op iets aan te spreken. Conflicten mijdt je liever, of je geeft makkelijk toe aan de eisen van een ander. Je vindt het lastig je eigen behoeftes kenbaar te maken. Hoe zorg je ervoor dat je (werk)relaties positief blijven en je tegelijkertijd eerlijk en effectief kan communiceren zonder dat je dit veel stress oplevert?

Read More
De introverte professional

Ben jij bedachtzaam, sta je niet graag in het middelpunt van de belangstelling, en heb je moeite met small talk? Kun je juist goed luisteren, observeren en analyseren? Ben je een kritische denker maar vind je het lastig om stante pede je mening te geven? Krijg jij energie van het ontwikkelen van ideeën en kun je goed alleen zijn? Dan ben je zeer waarschijnlijk een introvert persoon. 

Read More
Creative Contracts

Maak jij wel eens gebruik van een samenwerkingsovereenkomst, geheimhoudingsverklaring of een licentieovereenkomst? Hanteer je duidelijke algemene voorwaarden? Is het intellectueel eigendom van jouw werk of dienst als maker beschermt? Don't get screwed. In onze juridische contracten staan jouw rechten als creatief ondernemer centraal.

Read More
Business Model Canvas

Weet jij straks hoe jij als zowel kunstenaar èn ondernemer tegelijkertijd in de praktijk gaat werken? Kunst maken, lesgeven en/of producten ontwikkelen? Allemaal vanuit het idee ‘waarde toe te voegen’ voor mensen in de maatschappij.Deze online cursus is gebaseerd op het Business Model Canvas en brengt alle aspecten die te maken hebben met het werken als zelfstandige op een overzichtelijke en visuele manier in beeld.

Read More