Dansmethode Unload to Upload

cultuurcollege_unload_to_upload.jpg

In deze training over inclusiedans leer je niet alleen met de methodiek van Misiconi Dance Company te werken, maar leer je ook meer over de visie en het gedachtegoed van Unload to Upload. Je leert wat een goede inclusieve danspraktijk inhoudt vanuit verschillende perspectieven in het werkveld, en we besteden aandacht aan het artistieke gedeelte. Van theorie en filosofie naar praktijk en artistiek proces. In de cursus wordt vooral veel aandacht besteed aan voorbeelden uit de praktijk en individuele leerdoelen van de deelnemers/cursisten. We bieden handvatten, trips en tricks voor het werken met een inclusieve groep. 

IN ÉÉN OOGOPSLAG:

 Joop Oonk Artistic Director

Joop Oonk
Artistic Director

 • Data fysieke bijeenkomsten:                                       

  26 maart 2018  (11.30 - 15.30 uur)                                                                       
  9 april 2018     (11.30 - 15.30 uur)                                 
  23 april 2018   (11.30 - 15.30 uur)                                  
  14 mei 2018     (11.30 - 15.30 uur)                                  
  28 mei 2018    (11.30 - 15.30 uur)                                  
  11 juni 2018     (11.30 - 15.30 uur)                                  

 • Data e-learning:
  2 april 2018  
  6 april  2018
  7 mei  2018
  21 mei 2018
  4 juni 2018
  18 juni 2018

 • Locatie: Dance Imprint 21+, Rotterdam West

 • Prijs: €975 euro (exclusief 21% btw)

 • Trainer: Joop Oonk

Hoe is deze training tot stand gekomen

Het trainingsprogramma Unload to Upload is in samenwerking met Stichting Misiconi ontwikkeld en verbonden aan het boek Unload to Upload, handleiding voor een inclusieve dans praktijk. Het boek krijg je toegezonden na inschrijving van deze training.

Doelgroep

De training is geschikt voor begeleiders, docenten binnen het regulier en speciaal onderwijs, hulpverleners, dansdocenten, choreografen en mensen met interesse in inclusief werken of een ‘andere’ doelgroep. 

Welke vaardigheden komen aanbod?

Basis vaardigheden: overleggen, afstemmen, afspraken, hulp vragen/bieden, voor jezelf opkomen, omgaan met feedback, communiceren.

Specifieke vaardigheden: didactische dansvaardigheden, toegankelijkheid, dans terminologie, inclusie terminologie, zelfvertrouwen, improvisatie en experiment, observeren en reflecteren, dans met hulpmiddelen, structuur bieden, voorbeeld positie, creatief denkvermogen, aanpassen en wijzigen, oplossingsgericht werken, positieve feedback, partner vaardigheden, choreografische vaardigheden, 

Behandelde thema’s: dans, Inclusie en inclusiedans, samenleving en zijn structuren, maatschappij, ondernemerschap en organisatie, methodiek en vaardigheden, Laban, improvisatie, compositie, concept ontwikkeling, kijken naar de toekomst.

Een mix van online en fysiek leren

Thuis doorloop je de e-learning en maak je de bijhorende huiswerkopdrachten. De e-learning bestaat uit zes theorien. De fysieke bijeenkomsten bestaan uit 6 bijeenkomsten bij Rozet te Arnhem. Verder is er een terugkomdag genaamd Side Kick Event in Rotterdam.

Nieuwsgierig? In dit filmpje krijg je een beeld van de e-learning.

Side kick event

Medio juni 2018 volgt er nog een terugkomdag in de studio van het dansgezelschap van Joop Oonk in Rotterdam. terugkomdag in de studio van het dansgezelschap van Joop Oonk in Rotterdam.

Inschrijven

Deelnemen aan de training? Inschrijven kan via onderstaande knop. Zijn er nog vragen stuur dan een mail aan info@cultuurcollege.nl. 

 
cultuurcollege_unload_to_upload_boek.jpg
 

Boek Unload to Upload

Maar liefst 200 pagina’s dik met theorie en praktijk!  Heb je interesse dan kun je het boek bestellen via dit mail adres info@misiconidance.nl of via  bol.com. De kosten zijn € 19,95 . Let op!  Als je je aanmeldt voor de training dan ontvang je het boek sowieso.