Symposium "Veerkracht: inwoners in beweging met cultuur"

Op 12 november organiseren Rijnbrink, CultuurOost, LKCA, Spectrum en CultuurCollege het symposium Veerkracht: inwoners in beweging met cultuur. Onder begeleiding van dagvoorzitter Janita Tabak, reiken we deze dag beleidsmakers bij overheden, culturele organisaties en welzijnsinstellingen in Oost Nederland verschillende perspectieven aan om dit te realiseren.

Read More
Thorsten Blokzijl
Cultuur als innovatie voor het sociale domein

Hoe zorg je er nou als gemeente voor dat de verbinding tussen culturele activiteiten en het behalen van doelen in dat sociale domein, structureel praktijk worden? Om een antwoord te krijgen op deze vraag sloegen Rijnbrink, Cultuurmij Oost, LKCA en CultuurCollege de handen ineen. Ze organiseerden op 23 november een bijeenkomst voor beleidsmedewerkers met als thema: cultuur als innovatie voor het sociale domein.

Read More
Coach actief

Met Coach Actief worden jongeren van het vmbo gestimuleerd om zelf activiteiten op te zetten en samen te werken met dansscholen en sportclubs. Zij komen hierdoor in aanraking met vrijwilligerswerk en het verbeteren van hun sociale- en werknemersvaardigheden.

Read More