Congres voor beleidsmakers in het sociaal domein

save the date.jpg

Het sociaal domein is voor een gemeente zowel inhoudelijk als financieel een lastig dossier dat om creatieve oplossingen vraagt. Kunst, cultuur en social design bieden die creatieve oplossingen en zijn een motor voor positieve verandering in de samenleving.

Maar hoe zet je in jouw gemeente een creatieve professional slim in? En wat levert dat dan op, ook in vergelijking met bestaande aanpakken? Hoe merk je wat de impact van kunst is en hoe maak je dat zichtbaar, naar burgers, naar collega's, naar bestuurders en naar raadsleden? Op dit congres presenteren we ervaringen uit de praktijk die antwoord geven op deze vragen en je verder helpen in jouw werk.

Praktisch (#hoe), realistisch (#waarom), eerlijk (#fail)

IN EEN OOGOPSLAG


Wanneer: donderdag 6 juni 2019
Tijd: 12.00 tot 12.45 inloop met lunch, start programma om 13.00 tot 16.30 uur, aansluitend een borrel.
LocatieCKE, Pastoor Petersstraat 180, Eindhoven
Voor wie: beleidsmakers en beleidsbepalers bij de overheid en de culturele sector.
Dagvoorzitter: Marlies Leupen, gespreksleider en trainer in de culturele sector.
Hoofdspreker: Damiaan Denys, filosoof en psychiater.
Kosten: € 75,- exclusief btw.

Hoofdspreker Damiaan Denys, filosoof en psychiater

Hoofdspreker Damiaan Denys, filosoof en psychiater

PROGRAMMA

Het congres staat in het teken van inspiratie en uitwisseling voor beleidsmakers en -bepalers die aan de slag willen met de verbinding van kunst en cultuur met het sociale domein. Onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Marlies Leupen, krijgen deelnemers kennis aangereikt uit de wetenschap en voorbeelden uit de werkpraktijk van andere gemeenten.

De hoofdspreker is filosoof en psychiater Damiaan Denys. Wat is het verschil tussen normaal en abnormaal? Waarom is tekort interessanter dan geluk? En wat betekent dit voor professionals in het sociaal domein?

Ontdek de kracht van kunst in het sociaal domein

12.00 - 12.45    Inloop met lunch.
 
13.00 - 13.20    Opening en welkom door dagvoorzitter Marlies Leupen.
 
13.20 - 14.00     Lezing ‘Wat is normaal?’ op het snijvlak van filosofie, psychiatrie en neurowetenschap gehouden, door Damiaan Denys, hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam. 
 
14.00 - 14.45     Inspiratieronde aan de hand van pitches door initiatiefnemers van goede praktijken in Brabant:

 • Jessica Donders, projectleider van het ouderenprogramma Stoute schoenen (o.a. in de gemeente Tilburg)

 • Klaas Burger, artistiek leider Academie van Beeldvorming over project Camping Kafka (in diverse gemeenten)

 • Sjaak Langenberg initiator van Sociale Sportschool (o.a. in de gemeenten Eindhoven en Den Bosch).  

14.45 - 15.00    Koffie- en theepauze in de foyer
 
15.00 - 16.15     Intervisieronde rondom cases met impact uit vier gemeenten.

 • ‘Data driven decisions; slimmer beslissen door effectmeting kunst, taal en sport voor kwetsbare burgers’ door Sandor Meuwissen, senior projectleider Samenleving bij de gemeente Oosterhout;

 • ‘Cultuurcoach in de wijk maakt makkelijk contact en verbindingen’ doorRob Benders cultuurcoach in de gemeenten Venlo en Beesel, en actief als verbinder in cultuur, onderwijs en samenleving;

 • ‘Sociale innovatie versterken met kunst’ door Hilke Huysinga-Rijper, projectmanager bij Kempenhaeghe, expertisecentrum epilepsie, slaap- en leer-/ontwikkelstoornissen in de gemeente Heeze;

 • ‘Innovatieve aanpak door integratie praktijk en wetenschappelijk onderzoek’ door Dirk den Hollander, initiator van Nei Skoen Recovery Learning Community in de gemeente Helmond.

16.15 - 16.30    Wrap up van de dag door Marlies Leupen.
 
16.30 - 17.30    Netwerkborrel in de foyer en meet & greet met de sprekers.


INSCHRIJVEN

Wil je verzekerd zijn van deelname? Schrijf je dan alvast in! Het programma biedt zowel beleidsmedewerkers cultuur als sociaal domein inzichten voor hun werkpraktijk. Een mooie gelegenheid om een collega-beleidsmedewerker uit het sociaal domein uit jouw gemeente uit te nodigen of mee te nemen. Aanmelden voor meerdere personen is mogelijk, stuur een mailtje naar info@cultuurcollege.nl of bel ons via 026-3514711.

 
MEER INFORMATIE OVER ONZE ORGANISATIES  KUNSTLOC BRABANT  LKCA  CULTUURCOLLEGE  Samenwerkende expertisecentra in het cultureel en sociaal domein.

MEER INFORMATIE OVER ONZE ORGANISATIES

KUNSTLOC BRABANT
LKCA
CULTUURCOLLEGE

Samenwerkende expertisecentra in het cultureel en sociaal domein.