Netwerkbijeenkomst De Oploop dd. 29 maart 2018

burgers-klaar.jpg

Makers van verbeelding

De derde editie van De Oploop, georganiseerd door Cultuurmij Oost, gaat over makers. Over kunstenaars die met projecten en hun verbeeldingskracht de cultuurprofessionals, beleidsmakers, managers, schoolleiders en ondernemers aanzetten tot anders denken.

Met een eigenzinnige en nieuwsgierige manier van kijken bieden kunstenaars en jonge wetenschappers hulp bij maatschappelijke vraagstukken. Ze brengen door middel van kleine interventies mooie veranderingen op gang. Dit doen zij in het onderwijs en bij gemeenten, maar ook op de werkvloer van de sector welzijn en in het bedrijfsleven.

De Oploop #3 is er met directe voorbeelden uit de kunst. Bezoekers worden uitgenodigd om in de in totaal twaalf interactieve sessies mee te praten, te doen en te ervaren.

Burgers´ Zoo in Arnhem

De Oploop is in ‘de Safari’ van Burgers’ Zoo. Directeur Alex van Hooff spreekt onder andere over zijn familiebedrijf, waarin met behulp van beeldende kunst verkeersveiligheid werd gecreëerd voor de bezoekers van het park. Een oplossing mede gerealiseerd vanuit het project ´KUNSTwerkt´.

Afscheid directeur Cultuurmij Oost

Na afloop van de deelsessies staat de uitnodiging gezamenlijk te eten en met elkaar ervaringen uit te wisselen. Tevens is er gelegenheid Connie Verberne uit te zwaaien. De Oploop is haar laatste werkdag als directeur van Cultuurmij Oost.

De adviseurs van Cultuurmij Oost verwelkomen je graag op deze Gelderse bijeenkomst, mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.


Programma

  • 13.00 – 14.00 uur Ontvangst en inloop Safari
  • 14.00 – 14.30 uur Welkomstwoord en aanvang plenaire lezing Alex van Hooff
  • 14.45 – 18.00 uur Interactieve sessies
  • 18.15 – 20.00 uur Borrel en buffet in de Safari
  • 18.15 – 20.00 uur Afscheidsborrel Connie Verberne in de Mount Kenia Lodge

Inschrijven?

Interesse om deel te nemen aan De Oploop#3 (gratis)? Ga dan naar de inschrijflink op de site van Cultuurmij Oost.