Wat kunst met je doet: sturen op geluk

de+stoomhal-drive-in-show.jpg

Symposium beleidsmakers en -bepalers in de overheid en culturele sector

De wethouders van Geluk rukken op. Het Noord-Hollandse Schagen had in 2016 de primeur, daarna volgde de Brabantse gemeente Drimmelen. Maar wat maakt mensen gelukkig? Deelname aan kunst en cultuur zijn manieren om zin te geven aan het leven; het brengt (wellicht) ook geluk met zich mee. Geluk en gezondheid zijn de belangrijkste zaken voor burgers, blijkt uit onderzoek. En laten dat net twee zaken zijn die in de portefeuille van het sociaal domein thuishoren. Kunstzinnige en culturele activiteiten kunnen hand in hand gaan met het behalen van doelen in het sociaal domein opvraagstukken als krimp, vergrijzing, eenzaamheid, integratie van vluchtelingen, arbeidsmarktparticipatie. Maar hoe dan? Hoe stuur je daar op als gemeente?

Het symposium Wat kunst met je doet: sturen op geluk staat in het teken van inspiratie en uitwisseling voor beleidsmakers- en bepalers die aan de slag willen met de verbinding van kunst en cultuur met het sociale domein. Onder de bezielende leiding van dagvoorzitter en artistiek leider van Stichting nieuwe Helden, Lucas de Man, krijgen deelnemers kennis aangereikt uit onderzoek en voorbeelden uit de werkpraktijk van andere gemeenten.

IN ÉÉN OOGOPSLAG

 Dagvoorzitter Lucas de Man

Dagvoorzitter Lucas de Man

Wanneer: maandag 26 november 2018.
Tijd: 12.00 tot 12.45 lunch, programma start om 13.00 aansluitend een borrel tot 17.00 uur
Locatie: De Stoomhal, Pakhuisplein 44 in Wormer
Voor wie: beleidsmakers en -bepalers in de overheid en culturele sector.
Dagvoorzitter: Lucas de Man - theatermaker, spreker en presentator van het AvroTros programma Kunstuur.
Kosten: € 75,- exclusief btw

 

PROGRAMMA

Het definitieve programma volgt spoedig. We gaan uit van interactieve plenaire lezingen en kleinschalige casuïstiekbesprekingen. Uiteraard komen veel voorbeelden uit de praktijk (grote en kleine gemeentes) aan bod.

12.00 - 12.45 inlooplunch

13.00 - 13.15 opening

13.15 - 14.00 lezing

14.00 - 14.30 lezing

14.30 - 15.00 lezing

15.00 - 15.15 pauze

15.15 - 16.15 casuïstiek

16.15 -16.30 wrap up

16.30 - 17.00 borrel

Inschrijven

De inschrijving is geopend! Het programma volgt zo spoedig mogelijk, maar het is al mogelijk om je aan te melden. Deel het met je collega’s en noteer het alvast in je agenda. Hopelijk tot in november!


 
 Samenwerkende expertisecentra in het cultureel en sociaal domein.

Samenwerkende expertisecentra in het cultureel en sociaal domein.

Meer informatie over onze organisaties

Plein C 
LKCA
CultuurCollege