Advies en contact

De adviseurs van Cultuurmij Oost en CultuurCollege

De cultuurprofessionals werken nauw samen met de aan Cultuurmij Oost en CultuurCollege verbonden adviseurs Lily van Engen, Rob Boer en Thorsten Blokzijl. Lily en Rob leggen en onderhouden contact met beslissers (bestuurders en MT-leden) binnen zorgorganisaties en ondersteunen van A tot Z op proces en inhoud alle betrokken partijen in de realisatie van de innovatieve culturele interventies. Thorsten Blokzijl verleent ondersteuning bij het tot stand brengen van fysieke en online trainingen.

 

 

Lily van Engen ‘Cultuurmij Oost, waar ik als adviseur aan verbonden ben, is het expertisecentrum voor kunst en cultuur in de provincie Gelderland. Samen met bestuurders, beleidsmakers en ondernemers zoek ik naar verbinding met de culturele sector om actuele uitdagingen aan te gaan.

Creatief denkers zijn het kapitaal van de toekomst. Met hun verbeeldingskracht kijken deze cultuurprofessionals met een frisse blik naar maatschappelijke en bedrijfsmatige obstakels en jagen zo nieuw denken en nieuwe manieren van werken aan. Zo koppelen wij kunstenaars aan opgaven in zorg en welzijn waar zij concreet aan het werk gaan met bijvoorbeeld ouderen, vluchtelingen, jongeren met een zorgvraag en dementerenden.

Mijn motto: de impact van kunst en cultuur in het brede maatschappelijke veld zichtbaar maken door slim denken en doen.

cultuurcollege_lily.jpeg
 

Rob Boer ‘Ik heb vanuit Wiesel Consultancy jarenlange ervaring opgebouwd als manager, consultant, programmamanager en trainer en heb me verder ook toegelegd op belevingsgerichte zorg.

Ik leerde Adriaan Luteijn, choreograaf bij Introdans, kennen en zag hoe hij producties maakt waarin dansprofessionals samen met mensen met een beperking een hoogwaardige performance neerzetten. Spontaan heb ik Adriaan in contact gebracht met mijn connectie binnen Cordaan, een grote zorgorganisatie in Amsterdam.

Uit dit contact is de dansproductie Cardiac Output ontstaan waarin vier dansers met een verstandelijke beperking in duetten dansen met dansprofessionals. Ik raakte door dit mooie voorbeeld verder geïnspireerd en combineer nu vaker kunst van cultuurprofessionals met mijn eigen werk. Ik laat de zorgverlener zich meer identificeren met de zorgvrager. Kunst geeft daarvoor een nieuwe invalshoek en vormt een nieuwe dimensie. Kunst kan confronteren en op een ander niveau (dan het rationele) de zorgmedewerker raken en inspireren en zo een betere communicatie met de zorgvrager tot stand brengen.

cultuurcollege_rob boer.jpeg
 
 

Thorsten Blokzijl. ‘(Online) kennisdeling mogelijk maken. Daar sta ik voor. Ik ben zakelijk leider van CultuurCollege.

Wij organiseren fysieke en online trainingen voor professionals werkzaam in de kunsten, het onderwijs en de erfgoedsector. Ons doel is deelnemers van onze training op innovatieve manieren nieuwe kennis en inspiratie op te laten doen en waardevolle ontmoetingen mogelijk te maken die zowel het culturele als het sociale domein vooruit helpen. Voor trainingsvragen kun je bij mij terecht.

cultuurcollege_thorsten blokzijl.jpeg

 

Meer informatie?

Neem voor een oriënterend gesprek contact op met: 

Lily van Engen, +31 6 24 00 17 40, lilyvanengen@cultuurmijoost.nl en/of

Rob Boer, +31 6 22 48 30 47, robboer@wieselconsultancy.nl

Thorsten Blokzijl, +31 6 439 00 304, thorstenblokzijl@cultuurcollege.nl