Hoe kun je beter aansluiten bij de wereld van de zorgvrager?

‘Cultuurprofessional laat zorgmedewerkers nauwer aansluiten bij de wereld van zorgvragers‘ 

De groeiende en complexere zorgvraag vergt meer gekwalificeerde medewerkers.  Aantrekkingskracht van werken in de zorg speelt een rol. Een vernieuwend leer- en werkklimaat is het devies. Culturele interventies leveren hieraan een verrassende, inspirerende bijdrage.

Deze co-creaties met cultuurprofessionals, zorginstelling én het onderwijs leveren verrassende, vernieuwende interventies. Ze worden met, door en voor zorgmedewerkers én zorgvragers gerealiseerd en in verrassende, eigentijdse trainingsprogramma's gevat en spraakmakend gelanceerd.

Centraal staat een nauwe aansluiting van zorgmedewerkers met zorgvragers. Een interventie prikkelt werk- en leerklimaat en draagt bij aan kwaliteit van leven van de zorgvrager.

De opbrengst: een zichtbare en voelbare positieve impact op de zorgrelatie. Medewerkers excelleren, kwaliteit van leven van zorgvragers verbetert én een veel voorkomende druk op meer zorguren neemt af.

Maatschappelijke waarde van kunst en cultuur in de zorg wordt breed gedragen. Cultuurmij Oost heeft hierin de ambitie, toewijding én expertise. Het aantal culturele co-creaties in de zorg stijgt. Recent onderzoek van ZonMW onderstreept bemoedigende resultaten:

Klik op de afbeelding om het onderzoek te lezen - CultuurCollege

Klik op de afbeelding om het onderzoek te lezen - CultuurCollege

Duur en bekostiging traject

Culturele co-creatie vergt een nauwe samenwerking tussen de zorginstelling en de cultuurprofessional voor een periode van tenminste een jaar. Voor het bekostigen van de betreffende uren worden aanvullend op reguliere middelen van de zorgorganisatie zelf (bijv. opleidingen/ontwikkelingsgelden) fondsen aangesproken. En om de drempel voor zo’n toepassing te verlagen kan de zorginstelling ook eerst voor een kortlopend, kleinschalig pilottraject kiezen.

Kennismaking cultuurproffesionals

Maak kennis met onze ervaren cultuurprofessionals die aantoonbaar bedreven zijn in culturele co-creaties. Klik op onderstaande buttons voor meer informatie over hun werk, ervaringen en ambities.

 

Wilt u meer informatie?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem voor oriënterend gesprek contact op met Lily van Engen, +31 6 24 00 17 40, lilyvanengen@cultuurmijoost.nl en Rob Boer, +31 6 22 48 30 47, robboer@wieselconsultancy.nl en laat u verrassen.