'

Kunst en cultuur verdienen een vaste plek in het onderwijs, maar hoe geef je die plek precies vorm? De training ICC leidt binnen jouw school een interne cultuurcoördinator op die zorgt voor visie en beleid op het gebied van cultuureducatie en voor meer samenhang binnen de huidige culturele activiteiten. 

Vol=Vol, De training met startdatum 22 september 2017 is bijna vol. Op dit moment hebben we nog plaats voor 2 deelnemers.

Enthousiasme en betrokkenheid

Een cultuurcoördinator is een gespecialiseerd teamlid op school, dat inhoudelijk deskundig is op het gebied van cultuureducatie. Hij of zij geeft vorm aan visie en beleid en zorgt ervoor dat kunst en cultuur een goede, vaste plek krijgen op school. De ICC-cursus is een goede basis voor toekomstige cultuurspecialisten. Het Lerarenregister heeft de cursus bovendien erkend als opleiding. Het succesvol afronden levert de leerkracht 50 registeruren op. 

Aan de slag!

Tijdens de cursus ICC leer je als (toekomstig) cultuurexpert hoe je een cultuurbeleidsplan moet opstellen, evenals een plan van aanpak en een activiteitenplan. Ook de organisatie en evaluatie van activiteiten, de in- en externe communicatie en het budgetbeheer komen aan de orde. Je wordt begeleid bij het ontwikkelen van een beleidsplan dat is toegespitst op jouw school en je krijgt ondersteuning bij het creëren van draagvlak binnen je team. Daarnaast ontvang je een dossier ICC met werkdocumenten voor jouw beleidsplan. 

Programma

Het lesprogramma ziet er als volgt uit:

vrijdag 22 september 2017 9.15 - 16.30 uur
vrijdag 27 oktober 2017 9.15 - 16.30 uur
woensdag 29 november 2017 13.15 - 16.30 uur
woensdag 10 januari 2018 13.15 - 16.30 uur
woensdag 21 februari 2018 13.15 - 16.30 uur

Daarnaast presenteer je het cultuurplan aan je directeur en collega's op school. 

In company variant

Wij bieden de ICC cursus ook in company aan. Mocht je interesse hebben dan sturen wij je graag vrijblijvend een offerte toe.

Na het afronden van de basiscursus ICC kun je jouw kennis nog verder uitbreiden middels onze ICC verdiepingsmodules! 

Ben je ICC’er en wil je je specialiseren tot Cultuurbegeleider? Volg dan de post-hbo-opleiding Cultuurbegeleider.

 

50 registeruren

  • Deze cursus delen