'

Kunst en cultuur verdienen een vaste plek in het onderwijs, maar hoe geef je die plek precies vorm? De training ICC leidt binnen jouw school een interne cultuurcoördinator op die zorgt voor visie en beleid op het gebied van cultuureducatie en voor meer samenhang binnen de huidige culturele activiteiten. 

Enthousiasme en betrokkenheid

Een cultuurcoördinator is een gespecialiseerd teamlid op school, dat inhoudelijk deskundig is op het gebied van cultuureducatie. Hij of zij geeft vorm aan visie en beleid en zorgt ervoor dat kunst en cultuur een goede, vaste plek krijgen op school. De ICC-cursus is een goede basis voor toekomstige cultuurspecialisten. Het Lerarenregister heeft de cursus bovendien erkend als opleiding. Het succesvol afronden levert de leerkracht 50 registeruren op. 

Aan de slag!

Tijdens de cursus ICC leer je als (toekomstig) cultuurexpert hoe je een cultuurbeleidsplan moet opstellen, evenals een plan van aanpak en een activiteitenplan. Ook de organisatie en evaluatie van activiteiten, de in- en externe communicatie en het budgetbeheer komen aan de orde. Je wordt begeleid bij het ontwikkelen van een beleidsplan dat is toegespitst op jouw school en je krijgt ondersteuning bij het creëren van draagvlak binnen je team. Daarnaast ontvang je een dossier ICC met werkdocumenten voor jouw beleidsplan. 

Programma

21 september 2018, 9.15- 16.30 uur

26 oktober 2018,  9.15-16.30 uur

23 november 2018, 9.15-12.30 uur

18 januari 2019, 9.15-12.30 uur 

8 maart 2019, 9.15-12.30 uur

Inloggen digitale omgeving

Al het benodigde studiemateriaal en de vereiste opdrachten vind je in deze digitale omgeving. Alleen toegankelijk voor deelnemers. Na inschrijving en betaling ontvang je inloggegevens en kun je aan de slag!

Klik hier voor de digitale omgeving

In company variant

Wij bieden de ICC cursus ook in company aan. Mocht je interesse hebben dan sturen wij je graag vrijblijvend een offerte toe.

Na het afronden van de basiscursus ICC kun je jouw kennis nog verder uitbreiden middels onze ICC verdiepingsmodules! 

Ben je ICC’er en wil je je specialiseren tot Cultuurbegeleider? Volg dan de post-hbo-opleiding Cultuurbegeleider.

 

50 registeruren

  • Deze cursus delen