Ben jij bedachtzaam, sta je niet graag in het middelpunt van de belangstelling, en heb je moeite met small talk? Kun je juist goed luisteren, observeren en analyseren? Ben je een kritische denker maar vind je het lastig om stante pede je mening te geven? Krijg jij energie van het ontwikkelen van ideeën en kun je goed alleen zijn? Dan ben je zeer waarschijnlijk een introvert persoon. 

De kwaliteiten van meer introverte mensen komen lang niet altijd tot hun recht. Dit komt doordat extravert gedrag zo ongeveer de norm is in onze huidige westerse samenleving. We waarderen juist sociaal, spontaan en energiek gedrag en het snel kunnen schakelen. Introverte mensen horen op het werk nogal eens dat ze onvoldoende zichtbaar zijn.

In deze training over persoonlijke effectiviteit, leren mensen met een meer introverte persoonlijkheid wat er nodig is om hun kwaliteiten optimaal tot hun recht te laten komen en meer zichtbaar te zijn. Op een manier die bij jou past.

Voor aanvang van de training ontvangen deelnemers een voorbereidende opdracht en een vragenlijst die duidelijk maakt hoe ze scoren op de dimensie Introvert – Extravert.

Wat komt er allemaal aan bod?

  • Je kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen als introverte professional
  • Je zichtbaarheid en inbreng in overlegsituaties
  • Het samenwerken met extraverte mensen
  • Ruimte voor inbreng van je eigen cases

Wat levert het je op?

  • Je bent je bewust van en hebt vertrouwen in je eigen toegevoegde waarde.
  • Je kunt vanuit zelfvertrouwen beter in contact treden met extraverte, dominante mensen.

De inschrijving is geopend

Heb je interesse? Meld je dan aan voor een van onderstaande dagen:

- donderdag 1 juni 2017 van 10.00 tot 17.00 uur (locatie: Rozet Arnhem) 

of

- vrijdag 22 september 2017 van 10.00 tot 17.00 uur (locatie: Rozet Arnhem)

Wil je meer informatie over de training, schroom niet om ons te bellen of e-mail. Je kunt ons bereiken via info@cultuurcollege.nl of via 0263514711.

Waarom we moeten luisteren naar stille krachten

Voor ons kennisplatform Collegestof schreef journaliste Lisanne Didi Onderwater een artikel over de waarde van introverte professionals op de werkvloer. Het artikel 'Waarom we moeten luisteren naar stille krachten' is hier te lezen. 

“In plaats van jezelf te verliezen in andermans verwachtingen en je daaraan aan te passen, herontdek je in deze training je eigen kwaliteiten en kracht en krijg je tools en een hoopje lef mee om je te mengen tussen extraverte mensen en toch bij jezelf te blijven”.

- deelnemer, anoniem

"Training zat erg goed in elkaar, gaf inzicht in eigen en andermans gedrag. Trainers waren beiden erg inspirerend en zeer betrokken. Veel oefeningen gelardeerd met enige theorie. Aanrader voor introverte mensen!

- deelnemer, anoniem

"Prettige begeleiding die je thuis laat voelen"

- deelnemer, anoniem
  • Deze cursus delen