'

Ben jij bedachtzaam, sta je niet graag in het middelpunt van de belangstelling, en heb je moeite met small talk? Kun je juist goed luisteren, observeren en analyseren? Ben je een kritische denker maar vind je het lastig om stante pede je mening te geven? Krijg jij energie van het ontwikkelen van ideeën en kun je goed alleen zijn? Dan ben je zeer waarschijnlijk een introvert persoon. 

De kwaliteiten van meer introverte mensen komen lang niet altijd tot hun recht. Dit komt doordat extravert gedrag zo ongeveer de norm is in onze huidige westerse samenleving. We waarderen juist sociaal, spontaan en energiek gedrag en het snel kunnen schakelen. Introverte mensen horen op het werk nogal eens dat ze onvoldoende zichtbaar zijn.

In deze training over persoonlijke effectiviteit, leren mensen met een meer introverte persoonlijkheid wat er nodig is om hun kwaliteiten optimaal tot hun recht te laten komen en meer zichtbaar te zijn. Op een manier die bij jou past. Voor aanvang van de training ontvang je een voorbereidende opdracht en een vragenlijst.

Wat komt er allemaal aan bod?

  • Je kwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen als introverte professional.
  • Het samenwerken met extraverte mensen.
  • Basiskennis en achtergronden m.b.t. introverte en extraverte kwaliteiten.
  • Er wordt uitgegaan van situaties uit je eigen werk.

Wat levert het je op?

  • Je bent je bewust van en hebt vertrouwen in je eigen toegevoegde waarde.
  • Je kunt vanuit zelfvertrouwen beter in contact treden met extraverte, dominante mensen.
  • Je weet waar je zelf staat op de as Introvert - Extravert en hoe je daar mee kunt spelen.

Programma - vrijdag 26 januari 2018

Aanvang : 13.30 uur (inloop 13.15 uur)
Afsluiting: 17.00 uur
Locatie: Rozet Arnhem

Het exacte programma wordt door de trainers afgestemd op de deelnemers.

Zelfstudie

Het programma is relatief gezien kort, maar daarom goed te combineren met je werk en dagelijkse bezigheden. Om je toch zoveel mogelijk bij te leren krijg je ook zelfstudie aangereikt:

- Leerwensen opgeven
- Theorie lezen over Kernkwadranten
- Werktype test invullen

Waarom we moeten luisteren naar stille krachten

Mocht je alvast in de stemming willen komen, dan hebben we wat leesvoer voor je! Voor ons kennisplatform Collegestof schreef journaliste Lisanne Didi Onderwater een prachtig artikel over de waarde van introverte professionals op de werkvloer. Het artikel 'Waarom we moeten luisteren naar stille krachten' is hier te lezen.  

 

 

De inschrijving is geopend

Heb je interesse? Meld je dan nu  aan!

Wil je meer informatie over de training, schroom niet om ons te bellen of e-mail. Je kunt ons bereiken via info@cultuurcollege.nl of via 0263514711.

Fijn om dat introvert gedrag niet 'verkeerd' is: een soort bewustzijn waar je binnen de organisatie ook op kan wijzen. Bedankt voor de praktische handvatten om toe te passen tijdens lastige situaties!

- deelnemer, anoniem

Ik heb geleerd hoe ik opener kan zijn op een manier dat bij mij past. En daar heb ik nu al goede ervaringen mee opgedaan!

- deelnemer, anoniem
  • Deze cursus delen