Het onderwijs verandert doorlopend; het wordt steeds digitaler en de aandacht voor culturele en mediale vaardigheden neemt toe. Leerlingen worden steeds vaardiger in het gebruik van digitale media. Hoe speel jij daar als docent op in?

Vooruit!

Deze training kan zowel voor het basis- als voortgezet onderwijs interessant zijn. Het doel van deze training is vertrouwd te raken met (nieuwe) digitale media als didactische tool en uitbreiding en toevoeging op de huidige lespraktijk van jou als docent. Binnen de training wordt gewerkt aan nieuw educatief aanbod in de vorm van een lesontwerp, voor je eigen lessen, gebruikmakend van diversiteit in leerstijlen en media. 

Programma

In een dagdeel van 9.30 tot 12.30 uur worden de nieuwste interactieve apps en tools geïntroduceerd op het gebied van onderwijs. Welke apps zijn bruikbaar voor welk vakgebied, en welke tools zijn bijvoorbeeld gebruiksvriendelijk of makkelijk toe te voegen aan je lespraktijk? Wat kan de toegevoegde waarde zijn van het gebruik van apps en tools in de klas? En hoe zorg je voor een goede samenhang tussen het gebruik van een app / tool, jouw vakinhoud en de didactische werkvorm? We gaan hiervoor in op het SAMR-model en het TPACK-model om meer inzicht te krijgen in de inzet van nieuwe media in de les. Ook ga je zelf ervaren hoe deze tools werken.

De training werkt toe naar een lesontwerp gebaseerd op jouw vakgebied waarbij een van de behandelde apps of tools centraal staat. Je eindigt de training dus met een resultaat dat je direct kunt inzetten in je dagelijkse praktijk. 

Meer informatie

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor deze training via de knop in de rechterzijbalk. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen via info@cultuurcollege.nl of door te bellen naar 0263514711. Deze training kan ook In Company worden gegeven.  

  • Deze cursus delen