'

Theater is bij uitstek een kunstdiscipline waarin je kinderen kunt leren anders naar de wereld te kijken, betere vragen te stellen, zich in te leven in een ander en ervaren wat het is om een andere rol aan te nemen. Theaterlessen dragen bij aan taalontwikkeling, sociale ontwikkeling en emotionele ontwikkeling. Dé plek om zoveel mogelijk mensen in aanraking te brengen met theater, of kunst en cultuur in algemene zin, is het basisonderwijs. De grote vraag is: hoe doe je dat? Educatieve theaterlessen geven is voor de meeste meesters en juffen een flinke opgave. Toch hoeft dit niet spannend of moeilijk te zijn, daarom hebben we een training ontwikkeld speciaal voor het basisonderwijs: Drama in de klas.

Cultuureducatie met Kwaliteit 2017-2020

De training Drama in de klas sluit aan bij de doelstellingen van de CMK-regeling 2017-2020. Hoofddoel van deze regeling is het bevorderen van de kwaliteit van cultuureducatie in het primair onderwijs. Wij richten ons daarbij op de deskundigheidsbevordering van de leerkracht. Binnen de training zal gewerkt worden vanuit de competenties cultuureducatie, zoals geformuleerd in de toolbox C-zicht:

- Onderzoekend vermogen van leerlingen
- Creërend vermogen van leerlingen
- Reflecteren vermogen van leerlingen

In dit format gaan we uit van een korte, maar intensieve samenwerking tussen jou als leerkracht en onze trainer. De eerste les zal onze trainer verzorgen, zodat je niet direct in het diepe wordt gegooid. De tweede les verzorg jijzelf en zal onze trainer bijsturen waar nodig. Uiteindelijk moet je het toch zelf kunnen!

Leerdoelen

- Je maakt kennis met nieuwe werkvormen, interventietechnieken en kwaliteitsvragen- en -criteria.
- Je hebt in de tweede les zelfstandig een dramales verzorgd voor jouw klas. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Geïnteresseerd in onze training 'Drama in de klas'?  Wij bieden deze training In Company aan voor 750 euro excl. 21% BTW, waarbij maximaal drie leerkrachten kunnen deelnemen. De insteek is een persoonlijke, praktijkgerichte en intensieve aanpak. Wij sturen u graag vrijblijvend een offerte toe. U kunt uw gegevens achterlaten via de button ‘Offerte aanvragen’. Voor meer informatie kunt u ons bereiken via info@cultuurcollege.nl of via 026 351 47 11.

We willen je er op wijzen dat deze training soms ook via plaatselijke kunstcentra aangeboden kan worden, al dan niet in samenwerking.

7 registeruren

  • Deze cursus delen