'

Tijdens deze cursus komt het hele proces van het maken van een tentoonstelling in vogelvlucht aan bod: het eerste idee, het formuleren van doelgroepen, de organisatorische en financiële randvoorwaarden, het uitwerken van het concept en een verhaallijn, de ruimtelijke indeling en vormgeving, de planning en begroting.

Programma

In deze cursus bespreken diverse aspecten van presentatietechnieken, met name verlichting, panelen en andere informatiedragers, inhoud en vormgeving van museumteksten en gebruik van audiovisuele en ICT-middelen. Ook komt aan bod hoe je vitrines professioneel en visueel aantrekkelijk in kunt richten met eenvoudige middelen en materialen. In de middag maken we een tentoonstellingsanalyse, waarbij we ook het inrichten van vitrines meenemen en is er ruimte voor vragen en uitwisseling.

Wat kun je na het volgen van deze cursus?

Na de cursus heb je inzicht in het gehele proces van het maken van een tentoonstelling, van concept tot uitvoering. Je hebt geleerd hoe je met eenvoudige middelen een tentoonstelling en vitrine aantrekkelijk kunt inrichten.

De doelgroep van deze cursus?

Museummedewerkers die regelmatig tentoonstellingen maken en vitrines inrichten of dat in de toekomst willen gaan doen in een klein of middelgroot museum.

In Company

Het is ook mogelijk deze cursus In Company in te kopen. De kosten hiervoor zijn € 1.550,- exclusief btw en het maximum aantal deelnemers bedraagt 20.

Inschrijven

Deelnemen aan de training? Inschrijven kan via de knop "inschrijven" op deze pagina. Zijn er nog vragen stuur dan een mail aan  info@cultuurcollege.nl of bel 026 351 4711. 

Voor de liefhebber

Van idee tot tentoonstelling is een praktisch handboek voor 'amateur'-tentoonstellingsmakers. Het geeft hen een steuntje in de rug en helpt hen om gemakkelijker het gewenste resultaat te bereiken. Bovendien biedt het boek een handzaam overzicht aan iedereen die wil weten hoe het proces van tentoonstellingen maken verloopt. Stap voor stap wordt dat proces uit de doeken gedaan: van het plannenmaken en voorbereiden tot en met het evalueren en opruimen. Elke stap is voorzien van nuttige lijstjes, handige tips en verrassende voorbeeldfoto's.

  • Deze cursus delen