'

Het werkveld van de kunstdocent is constant in beweging. Het onderwijs, maar ook de vrijetijdsmarkt is aan veel verandering onderhevig. De kunstdocent moet zich dus blijven herdefiniëren. Deze training is opgezet voor kunstcentra, die de deskundigheid van betrokken kunstvakdocenten willen bevorderen.

Ontwikkel je verder

Het doel van dit programma is dat jij als kunstdocent in staat bent de creatieve ontwikkeling van een kind (nog) beter te stimuleren en dat je op de hoogte bent van de actuele ontwikkelingen in het onderwijs en cultuureducatie in het bijzonder.

Mogelijke bouwstenen

Het programma stemmen we af met de opdrachtgever en bestaat uit werksessies gericht op actuele thema’s uit de werkpraktijk. Onderstaand programma toont enkele mogelijkheden:

Bijeenkomst 1:  culturele competenties
Hoe help je leerlingen bij het verwerven van culturele competenties? Competenties die ook buiten het cultuuronderwijs inzetbaar zijn.

Bijeenkomst 2:  didactiek
Hoe kun je de nieuwste onderwijstechnieken en inzichten op het gebied van didactiek inzetten binnen jouw vakgebied?

Bijeenkomst 3: mediacreativiteit
Geef de kunstlessen op school een innovatieve boost en experimenteer met de nieuwste creatieve apps, aansluitend bij de 21ste eeuwse vaardigheden.

Bijeenkomst 4: reflecteren en filosoferen met kinderen
Hoe stel je vragen aan kinderen waar geen antwoord op bestaat? Verwondering, waardevrije waarneming en reflectie staan centraal in deze werksessie.

Bijeenkomst 5: persoonlijke coaching
Hoe zet je je nieuw verworven kennis in in de praktijk? Persoonlijke coaching van de kunstvakdocenten op zakelijk en kunst inhoudelijk gebied is mogelijk.

Bijeenkomst 6: tijd voor reflectie  
Hoe kijk je terug op het traject en wat heeft dit voor je opgeleverd? Het delen van ervaringen staat centraal in deze feestelijke afsluiting.

Voor wie?

De opdrachtgever is een kunstcentrum. Zij bieden het programma aan voor:
- Docenten die voor hen vrijetijdscursussen geven aan kinderen.
- Docenten die voor hen in het onderwijs werken of willen werken.
- Nieuwe docenten die zij willen aantrekken en die hier belangstelling voor hebben.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met je. Doordat we de training op maat aanbieden, kunnen we rekening houden met ieders budget.

  • Deze cursus delen