'

Een sollicitatiegesprek is een van de vreemdste gespreksvormen die er is. Vaak is er jarenlange studie of ervaring vooraf gegaan aan het moment waarop je in gesprek gaat met een potentiële (nieuwe) werkgever. Het succes van het gesprek bepaalt ook in belangrijke mate de nabije toekomst. Als je wordt aangenomen, is dat meestal niet voor kort en misschien wel in een andere stad. Er zijn naast deze nog legio factoren die het sollicitatiegesprek een zeker lading geven. Hoe vergroot je de kans op succes? Het aantrekken van je lucky socks is meestal niet genoeg. En belangrijker hoe zorg je dat je in het gesprek jezelf blijft? Dat je vanuit je eigenheid een zo gelijkwaardig mogelijk gesprek voert? 

Vergroot je kansen op succes

In deze training ga je het sollicitatiegesprek in de verschillende stadia simuleren. We werken aan de hand van een vooraf ingestuurde vacature, CV en brief. Je bereid je voor zoals je dat ook voor het 'echte' gesprek doet. Alleen mag je nu bewust fouten maken, je kunt niet falen of zakken. Het belangrijkste is dat je leert om jezelf te zijn tijdens het gesprek. We hanteren hiervoor 'de logische niveaus' van Bateson als gids om je eigenheid in te zetten en juist niet om een act op te gaan voeren.

Na een korte intake ga je het sollicitatiegesprek in onderdelen oefenen. Er wordt gewerkt met een of meerdere trainingsacteurs , die zijn opgeleid om jou te laten ervaren waar je behoefte aan hebt. Dat klinkt misschien spannend, maar je leert vooral door het te doen!

Programma

1 november 2017 van 13.00 tot 17.00 uur in Theater VIER te Nijmegen

Veel ruimte voor persoonlijke aandacht

De groep bestaat uit ongeveer 15 tot 20 personen. De training organiseren wij in het meest knusse theater van Nijmegen, theater VIER. Het programma bestaat uit centrale onderdelen zoals de introductie en tussentijdse samenvatting. Daarnaast zijn er korte demonstraties. Het grootste deel bestaat uit het oefenen van gesprekken. We werken daarbij in kleine groepjes, begeleid door trainers en trainingsacteurs.

PS : de ervaring leert dat alleen al het actief observeren van anderen in gesprekken leerzaam is. Je kunt je daarom in alle gevallen helemaal veilig en op je gemak voelen, er zijn geen verplichte onderdelen !

Inschrijven

Deelnemen aan de training? Inschrijven kan via de knop "inschrijven" op deze pagina. Zijn er nog vragen stuur dan een mail aan  info@cultuurcollege.nl of bel 026 351 4711. 

Wil je de training op een andere manier volgen, dan kunnen wij deze training ook in company aanbieden. Wij sturen je graag een vrijblijvende offerte toe.

  • Deze cursus delen