'

Spiegelweb

Het SpiegelWeb is een visuele reflectie-tool. Een bruikbaar instrument voor leerkrachten uit het Voortgezet Onderwijs. Je stimuleert leerlingen na te denken op papier. Je tekent, verzint symbolen, gebruikt kleuren en noteert je vragen en antwoorden. Bij het maken van een SpiegelWeb stel je jezelf vragen rondom een centraal startpunt; een vraag waar je antwoord op wilt, een dilemma waar je in zit of een concrete situatie. Het startpunt moet voor jou relevant zijn. Jij bent immers degene die reflecteert. Met behulp van een mindmap structuur noteer je je gedachten, gevoelens en gedrag. Na het reflecteren trek je uit je zojuist gemaakte SpiegelWeb een conclusie.

Wat gaan we doen in in de workshop?

In de SpiegelWeb-Workshops gaan we in 3,5 uur op een interactieve manier met het SpiegelWeb aan de slag. Alvorens te gaan SpiegelWebben richten we eerst onze aandacht op de vraag wat reflectie eigenlijk is. Om vervolgens een zeer relevante vraag te stellen, namelijk waarom je überhaupt zou moeten willen reflecteren. Wat is de waarde van reflectie voor jou? Wat kan het jou brengen? Hierna laat ik je het SpiegelWebben op een afgestemde manier ervaren. Ik bied je de ruimte, schenk je verantwoordelijkheid en draag zorg voor de veiligheid en vertrouwelijkheid. Je komt in flow. In de Workshop ga je ontdekken dat reflecteren een andere betekenis kan hebben en bovendien plezieriger beoefend kan worden.

Waarom gaan wij SpiegelWebben?

Het reikt een andere, creatievere manier aan die voor velen natuurlijker kan aanvoelen. Reflecteren kan namelijk enorm waardevol zijn, maar niet iedereen zit te wachten op het schrijven van verhalende, verplichte reflectie-verslagen. Het ontdekken van een reflectie-methode die voor jou werkt, daar gaat het om! 

Interesse

Schrijf je in via de botton inschrijven! Mocht je nog vragen hebben neem dan contact op via info@cultuurcollege.nl

Wij bieden deze cursus ook in company aan. De prijs voor een in company training is € 1.500,- excl btw en bedoeld voor een team tot 20 deelnemers.

 

  • Deze cursus delen