'

Zoek je een training, spreker of workshop voor jullie studiedag? Dan bieden wij een ruim aanbod. Ons aanbod voor leerkrachten en docenten  in het onderwijs is inspirerend, kort en krachtig, betaalbaar en praktisch toepasbaar. Wij kunnen het aanbod aanpassen naar de situatie op jullie school. Een studiedag organiseren is maatwerk, prijzen kunnen variëren tussen de 750 en 1500 euro.

Techniek & Cultuur

 • Virtual Reality in de klas

In 3 uur tijd ontdek je samen de educatieve toepassingen van Virtual en Augmented Reality in de klas. Een innovatieve kennismaking met onze Masterclass Virtual Reality in het Onderwijs.

 • Superhandige didactische apps en tools

Zien jullie door de bomen het bos niet meer als het gaat om educatieve en didactische apps? In 3 uur tijd maken wij jullie wegwijs in het oerwoud van didactische apps. Ga aan de slag met super handige gratis en betaalde apps. Praktisch toepasbaar en theoretisch onderbouwd (o.b.v. het TPACK en SAMR model).

 • Mediacreativiteit

Ga aan de slag met bijzondere creatieve apps, aansluitend bij de 21ste eeuwse vaardigheden. Geef de kunstlessen op school een innovatieve boost en probeer bijvoorbeeld Garageband, Prisma, iMovie of Kahoot eens uit. 

Reflecteren & Cultuur

 • Filosoferen met kinderen over kunst

In 3 uur tijd geven we jullie praktische opdrachten en werkvormen mee om vaste kijk- en denkpatronen te onderzoeken. Samen nadenken over vragen waarop geen definitief antwoord bestaat, maar waar je wel wijzer van kunt worden. Ook erg leuk voor ouders!

 • Reflecteren kun je leren

Het voeren van reflectiegesprekken kan in de praktijk lastig zijn. Er zitten grote verschillen tussen reflecteren, evaluaren en filosoferen. In de workshop staan we stil bij theorieen over de leercyclus van Kolb en de reflectiecirkel van Korthagen. Vervolgens gaan we met de theorie in ons achterhoofd oefenen. Je merkt dan dat het nog niet makkelijk is om een oordeelvrije dialoog met leerlingen te voeren dat aanzet tot bewustwording. 

 • Anders leren kijken 

Een korte teamtraining voor leerkrachten om een eerste stap te maken naar een creatief leerklimaat. Daarvoor is geen nieuwe methode nodig, maar misschien wel een nieuwe mindset. Door anders te leren kijken ontwikkelt het gevoel van ‘niet kunnen’ zich razendsnel naar het zien van ‘nieuwe mogelijkheden.’ De training is een combinatie van praktijk en theorie, achteraf krijgt iedereen de PowerPoint toegestuurd.

Kunst & Cultuur

 • Een kunstenaar in de klas: leer van de professionals

Veel scholen willen wel meer kunst en cultuur in de klas, maar komen er om verschillende redenen niet aan toe. Wij hebben in de afgelopen jaren veel professionele kunstenaars bijgeschoold over cultuureducatie. Deze pioniers lopen voorop in de transitie die in het onderwijs gaande is. Maak kennis met een kunstenaar en leer zijn/haar ideeën over cultuureducatie - van beeldend tot muziek, van theater tot grafisch. Een workshop van 3 uur waarin veel good practises en kunstzinnige werkvormen voorbij komen. 

 • WAKKER: samen de culturele competenties van leerlingen aanwakkeren

Wil je samen aan de slag en leren hoe je zelf de culturele competenties van kinderen kunt aanwakkeren? Kies dan voor de workshop WAKKER. Een actieve werksessie over de competenties: onderzoeken, creëren en reflecteren. Door te oefenen met nieuwe werkvormen ervaar je hoe je procesgericht les kunt geven in plaats van resultaat-productgericht.

 • Drama in de klas: theatrale werkvormen en gesprekstechnieken​

Theater is een van de meest expressieve kunstdisciplines. Toneelspelen, rollen aannemen en nadoen is voor kinderen heel normaal. Veel leerkrachten vinden het echter moeilijk, zweverig en/of eng om drama in de klas toe te passen.  Een goede training met concrete doelstellingen kan helpen. Onze trainer/regisseur werkt wekelijks met schoolteams en leert hen hoe zij verschillende theatrale werkvormen en gesprekstechnieken kunnen inzetten. 

Taal & Cultuur

 • Creative writing: het nut van fictie schrijven

Fictie is geen franje, maar een fundament. Hoe de vorm door de tijd heen ook verandert, van de troubadour tot de Netflix-serie, verhalen zijn onmisbaar. In deze korte workshop leer je hoe je zelf en met leerlingen verhalen kunt schrijven. De taalles was nog nooit zo leuk geweest!

 • Poëzie: de kunst van verwondering

‘Alles begint met verwondering: de eerste woordjes, grote liefde, de ontdekking van het nog ongekende. Wie zich openstelt en onbevangen naar de wereld kijkt, verbaast zich: er is veel wonderlijks te zien, er is veel verrassends te beleven.’ Verrijk je taallessen met poëzie. Gedichten schrijven kun je leren. Wij geven praktische tools in handen die je morgen in de les kunt uitproberen.

 

Interesse? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden

Studiedagen zijn een uitgelezen kans om elkaar beter te leren kennen, iets van jezelf te laten zien en je een team te voelen dat samen een doel voor ogen heeft. Heb je wel zin in zo'n inspirerende studiedag? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Prijzen kunnen variëren i.v.m het aantal deelnemers of vanwege pakketprijzen. We maken een offerte vrijblijvend voor jullie op.

 • Deze cursus delen