'

Wat willen directie en schoolteam hun leerlingen in hun schooltijd meegeven zodat ze zo goed mogelijk zijn voorbereid op de toekomst? En welke rol speelt cultuur daarin? Tijdens deze korte cursus wordt in twee werksessies een concreet plan van aanpak gemaakt voor een cultuurbeleid, dat aansluit op de missie en visie van basisschool. 

Bijeenkomst 1: Hernieuwde focus

De Werksessie Cultuuronderwijs op schoolniveau bestaat uit twee actieve bijeenkomsten. Tijdens de eerste werksessie formuleert het schoolteam een hernieuwde gezamenlijke focus voor cultuur. Inspirerende werkvormen zetten het team aan het werk en aan het denken. De missie en visie van de school vormen het uitgangspunt, maar hoe kunnen die met behulp van cultuur beter uitgewerkt worden? Ambities, ideeën en wensen die hierover leven in het team krijgen vorm met hulp van C-zicht.  

Bijeenkomst 2: Een eigentijds cultuurplan

In de tweede werksessie vertalen de directeur en de interne cultuurcoördinator(en) de gekozen focus en ambitie naar een concreet plan van aanpak. Er wordt gekeken naar het culturele aanbod van de afgelopen jaren en er worden keuzes gemaakt: wat past bij de gekozen visie en focus, wat niet en wat mist er? Het resultaat van deze kritische benadering is een eigentijds cultuurplan, gericht op wat de school haar leerlingen voor de toekomst mee wil geven. Een plan vanuit gezamenlijke focus, waarin het beste behouden blijft, aangevuld met nieuwe mogelijkheden en vertaald in heldere afspraken. Op verzoek kan een van de adviseurs van Cultuurmij Oost de implementatie van het plan ook ondersteunen.

Resultaten

- De werksessie Cultuuronderwijs op schoolniveau zorgt voor een hernieuwde focus voor cultuur op school.
- Het huidige cultuurbeleid wordt onder de loep genomen.
- De school heeft een eigentijds cultuurplan dat aansluit op de wensen en ideeën van het eigen team.
- Er ligt een plan van aanpak om het cultuurplan te implementeren. 

Offerte

Mocht u interesse hebben, dan sturen wij u graag vrijblijvend een offerte toe. U kunt uw gegevens achterlaten via de button ‘Offerte aanvragen’. Voor meer informatie kunt u ons bereiken via info@cultuurcollege.nl of via 026 351 47 11.

Zie ook: Werksessie Cultuuronderwijs - bestuursniveau

Bovenstaande informatie gaat allemaal over een Werksessie Cultuuronderwijs op schoolniveau. Goed om te weten: we hebben ook een werksessie, bestaande uit 1 dagdeel, op bestuursniveau. Kijk op 'Werksessie Cultuuronderwijs - bestuursniveau'  voor meer informatie.

  • Deze cursus delen