'

Welke fouten durf jij te maken in je leven? Waar ben jij bereid voor op je bek te gaan?

Dat je leert van je fouten op de werkvloer is een enorm cliché. Maar dan moet je ze wel kúnnen maken. We roepen heel makkelijk dat je fouten mag maken. Maar is dat eigenlijk zo? Mogen we wel falen van onszelf en onze omgeving? Nee!

Dat komt omdat de meeste mensen niet faalkundig zijn: het kunnen verwelkomen van dat wat meestal niet welkom is. En dat is zonde. Niet omdat je de hele dag maar fouten moet maken. Maar omdat faalkunde je helpt je volledige potentieel te benutten. Zowel van jezelf, je team als de hele organisatie.

Deze workshop helpt je om deze foutenmakenmoed te ontwikkelen:

  • Meer grip krijgen op je overmatig perfectionisme;
  • Je groeimindset makkelijker aanzetten;
  • Je innerlijke criticus dempen;
  • Je bewijsdrang dumpen;
  • Mild en vriendelijker voor jezelf zijn als je faalt;
  • Makkelijker lastige uitdagingen aangaan.

Kortom, moed om een andere mindset aan te nemen, gericht op leren en ontwikkelen. Beleef het in een sprankelende, actieve, grappige en bovenal leerzame workshop. Een combinatie van lachen en leren.

1. Groeimindset

Carol Dweck, hoogleraar psychologie van de Stanford University heeft jarenlang onderzoek gedaan naar leren, presteren en de relatie met falen. Ze ontdekte dat hoe mensen leren en presteren, afhangt van iets in hun eigen hoofd: van het onuitgesproken idee dat ze hebben over de veranderbaarheid van hun eigen intelligentie.  Ze pleit ervoor om onze aandacht te verleggen van aanleg, prestaties en het moeten scoren, naar het met toewijding werken aan je leerproces. Ze noemt dit het verschil tussen een vaste mindset en een groeimindset.

2.Faalfitness

Foutenmaakmoed kun je trainen: faalfitness.

Bij ‘gewoon fitness’ versterk en vergroot je je spieren. Door het beoefenen van faalfitness ontwikkel je moed en stevige faalspieren.

Faalfitness bestaat uit korte, energieke en speelse oefeningen, waarbij zowel gelachen als geleerd wordt!

Klik hier voor voorbeelden van faalfitness-oefeningen.

In Company

Het is ook mogelijk deze cursus In Company in te kopen. De kosten hiervoor zijn € 1.250,- exclusief btw en het maximum aantal deelnemers bedraagt 20.

Inschrijven

Deelnemen aan de training? Inschrijven kan via de knop "inschrijven" op deze pagina. Zijn er nog vragen stuur dan een mail aan  info@cultuurcollege.nl of bel 026 351 4711. 

'Ik heb dat nog nooit gedaan,
dus ik denk dat ik het wel kan!'
 

- Pippi Langkous

"De Workshop Fouten maken moed heb ik als zeer verfrissend, wellicht zelfs als bevrijdend ervaren. Het stimuleert mij minder terughoudend t.a.v. nieuwe paden te zijn en alerter te zijn bij het benutten van kansen. "

 

- Ton Lohman - Rijkswaterstaat
  • Deze cursus delen