Interne Cultuur Coördinator

cultuurcollege_interne_cultuur_coordinator_icc.jpg

Kunst en cultuur verdienen een vaste plek in het onderwijs, maar hoe geef je die plek precies vorm? De opleiding Interne Cultuur Coördinator (ICC) leidt binnen jouw school een interne cultuurcoördinator op die zorgt voor visie en beleid op het gebied van cultuureducatie en voor meer samenhang binnen de huidige culturele activiteiten.

IN ÉÉN OOGOPSLAG:

 • Data en tijden: VOL

  14 januari 2019 (9.15- 16.30 uur)

  11 februari 2019 (9.15-16.30 uur)

  15 maart 2019 (9.15-12.30 uur)

  5 april 2019 (9.15-12.30 uur)

  21 juni 2019 (9.15-12.30 uur)

 • Data en tijden najaar 2019 volgen spoedig

 • Locatie: Rozet Arnhem

 • Prijs: €750 (exclusief 21% btw)

 • Trainers: Karin Kotte en Daniëlle Bouwmeester

Enthousiasme en betrokkenheid

Een cultuurcoördinator is een gespecialiseerd teamlid op school, dat inhoudelijk deskundig is op het gebied van cultuureducatie. Hij of zij geeft vorm aan visie en beleid en zorgt ervoor dat kunst en cultuur een goede, vaste plek krijgen op school. De ICC-opleiding is een goede basis voor toekomstige cultuurspecialisten. Het Lerarenregister heeft de cursus bovendien erkend als opleiding. Het succesvol afronden levert de leerkracht 50 registeruren op. 

ACCREDITATIE

 
rgister leraar.png

Deze opleiding is geaccrediteerd via Register Leraar met 50 Registeruren. Na afloop van de opleiding ontvangt iedere deelnemer een certificaat met de code voor Register Leraar.

 

Aan de slag?

Tijdens de opleiding ICC leer je als (toekomstig) cultuurexpert hoe je een cultuurbeleidsplan moet opstellen, evenals een plan van aanpak en een activiteitenplan. Ook de organisatie en evaluatie van activiteiten, de in- en externe communicatie en het budgetbeheer komen aan de orde. Je wordt begeleid bij het ontwikkelen van een beleidsplan dat is toegespitst op jouw school en je krijgt ondersteuning bij het creëren van draagvlak binnen je team. Daarnaast ontvang je een dossier ICC met werkdocumenten voor jouw beleidsplan. 

Programma 2019

De opleiding bestaat uit 7 dagdelen en een presentatie van het beleidsplan bij jou op school. Daarnaast moet je rekening houden met ongeveer 20 uur die je moet besteden aan huiswerkopdrachten. 

Inloggen digitale omgeving

Al het benodigde studiemateriaal en de vereiste opdrachten vind je in een digitale omgeving. Alleen toegankelijk voor deelnemers. Na inschrijving en betaling ontvang je inloggegevens en kun je aan de slag!
 

Inschrijven?

Wil je deelnemen aan een van bovenstaande edities? Schrijf je dan in via onderstaande knop.
De kosten bedragen 750 excl. 21% btw. Bij de inschrijving ga je een betaalverplichting aan. Je ontvangt van ons na inschrijving een digitale factuur. Het bedrag kun je zelf of via je werkgever naar ons overmaken.

Liever Incompany?

Wij bieden de ICC-cursus ook incompany aan. Mocht je interesse hebben, dan sturen wij je graag vrijblijvend een offerte toe. Neem daarvoor contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden en je wensen.