Mediacreativiteit

cultuurcollege_mediacreativiteit.jpg

Mediacreativiteit maakt mediawijsheid compleet

De digitale middelen zijn niet meer weg te denken uit onze huidige realiteit, en dus ook niet uit ons onderwijs. Hoe kun je deze media zo inzetten dat je het onderwijs moderner en aantrekkelijker maakt voor je leerlingen en voor jezelf? In de training Mediacreativiteit leer je op nieuwe en creatieve manieren met digitale middelen om te gaan en het onderwijs te verrijken. Mediacreativiteit heeft het kunst- en cultuuronderwijs als basis en werkt aantoonbaar door in de breedte van het onderwijs. Deze training, met focus  op de 21ste-eeuwse vaardigheden, bieden wij in company aan.

Leren door te doen

In deze training leer je aan de hand van theoretische onderbouwing, maar vooral door heel veel te werken en te oefenen met verschillende digitale toepassingen. Door te ervaren hoe kunstenaars met digitale media omgaan en door ervaringen uit te wisselen, wordt er steeds een inspirerende verbinding gemaakt met de dagelijkse praktijk in de klas. Digitale didactische tools, het oefenen met het creatief proces  en digitale  productietools gaan samen op.

Programma

De training Mediacreativiteit is een blended learning traject van zes maanden, bestaande uit:

  • een digitale vragenlijst voor alle deelnemers.
  • vijf bijeenkomsten van een dagdeel, inclusief een dagdeel in een specifieke kunstdiscipline naar keuze van de school. De vijfde bijeenkomst bestaat uit onderlinge presentaties van lessen kunst en/of cultuur die in tweetallen zijn ontwikkeld en getest.
  • individuele en gezamenlijke opdrachten in een online leeromgeving (totaal 4 dagdelen).
  • online kennisdeling en interactie met mede-cursisten (totaal 2 dagdelen).

Naar wens aan te vullen met:

  • coaching van deelnemers om implementatie en toepassing te bevorderen.
  • aanvullende verdieping in verschillende kunstdisciplines is mogelijk.


Als resultaat van dit traject beschikken de deelnemende scholen over leerkrachten die ambities met 21ste-eeuwse vaardigheden niet alleen actief onderschrijven, maar ook kunnen waarmaken.

Tijdsbesteding

Mediacreativiteit wordt in company aangeboden aan een groep van minimaal 8 en maximaal 15 deelnemers. De training is Ipad-based ontworpen en kan in overleg worden aangepast aan je hardware. Ervaring is geen vereiste. 

Follow Up

Om de opgedane kennis in de praktijk te borgen bieden wij in samenwerking met Cultuurmij Oost de mogelijkheid om na afloop van het traject gebruik te maken van coaching in de klas. Te denken valt aan 1 à 2 lesbezoeken van adviseur Tjeerd Kootstra om de implementatie en toepassing van 21ste-eeuwse vaardigheden in de klas te helpen bevorderen. Kosten daarvoor zijn €78 (excl. 21% btw) per lesbezoek.

Accreditatie

 
Logo-Register-Leraar_slider.jpg

Deze cursus is geaccrediteerd via Register Leraar met 45 Registeruren. Na afloop van de cursus ontvangt iedere deelnemer een certificaat met de code voor Register Leraar.

 

Offerte

Mocht u interesse hebben, dan sturen wij u graag vrijblijvend een offerte toe. U kunt uw gegevens achterlaten via de button ‘Offerte aanvragen’. Voor meer informatie kunt u ons bereiken via info@cultuurcollege.nl of via 026 351 47 11.